Skrevet af Vic Gundotra, Senior Vice President of Engineering

Google+ har nu været i field test i lige under 90 dage, og i den tid har vi lavet 91 forskellige forbedringer. Google+ er stadig i sin spæde barndom, men vi er mere begejstrede end nogensinde over at kunne bidrage til den rigdom, der ligger i at dele sociale oplevelser live på nettet. I dag lancerer vi ni forbedringer, der bringer os meget tættere på det mål.

+Hangouts: flere steder, flere mennesker, mere at tage sig til

Hangouts bruger live video til at bringe folk sammen, ansigt til ansigt til ansigt. Fra dag ét har brugerfællesskabet formet og brugt Hangouts på forskellige og helt fantastiske måder - som fx madlavningsprogrammer, quizprogrammer og koncerter. Vi er fast besluttede på at holde fast i vores momentum og blive ved med at give brugere nye muligheder for at kommunikere direkte. Vi håber, at I vil nyde denne uges forbedringer i Hangouts.

92. Hangouts på din telefon

I den fysiske verden mødes vi med andre mennesker alle mulige steder på alle mulige tidspunkter. De mennesker, du møder, når du mindst venter det, er oftest dem du husker bedst. Vi synes, Hangouts skal passe til, hvordan du møder mennesker i den fysiske verden. Så i dag lancerer vi Hangouts på den enhed, som er med dig, når du møder nye mennesker, nemlig din mobiltelefon. For at komme i gang skal du bare finde et aktivt Hangout i din Strøm og klikke Deltag.

Hangouts understøtter lige nu Android 2.3+ enheder, der har kameraer på fronten (iOS-understøttelse kommer snart). Den nye mobil app kommer ud på Android Market, så du kan hænge ud når som helst og næsten hvor som helst.

93. Hangouts On Air

Google+ brugere udnytter allerede Hangouts til at skabe nære skærmoplevelser med familie, religiøse grupper og endda personer med særlige sygdomme. Men nogle gange ønsker man at tale til et større publikum eller måske bare at være tilskuer. I de tilfælde er det bedst med en offentlig udsendelse, så i dag lancerer vi Hangouts On Air.

Opsætningen er simpel: Start et normalt hangout, og du vil nu have muligheden for at udsende og optage sessionen. Når du først er i æteren, kan op til ni andre deltage i hangoutet, og alle andre kan se din udsendelse.

I starten vil det kun være et begrænset antal personer, der kan udsende deres hangouts, men alle Google+ brugere kan se med. Hvis du vil se med på et On Air Hangout, kan du besøge will.i.am +s profil på Google + onsdag den 21. september om formiddagen.

94, 95, 96, 97. Tilføjelser til Hangout

Når vi tilbringer tid sammen, deler vi også ofte ting med hinanden. En middag med familien kan fx nemt ende med en biograftur, og når man støder på gamle venner, kan man nemt blive inspireret til at dele billeder eller planlægge ferie sammen. Hangouts har hele tiden haft dele-funktioner, hvor man fx kan se en youtube-video sammen eller chatte flere personer ad gangen. Men det skal være endnu nemmere at dele!

Derfor vil vi gerne vise dig nogle ekstrafunktioner, bland andet:

  • Skærmdeling: Når du vil vise dine feriebilleder eller din musiksamling til andre
  • Tegneblok: Når du vil illustrere eller tegne krusseduller sammen med andre
  • Google Docs: Når du vil skrive, planlægge, eller præsentere noget sammen med andre
  • Navngivne Hangout: Når du vil deltage i eller starte et offentligt hangout om et bestemt emne

Tilføjelserne er stadig under udvikling, men vi vil gerne vise dig dem nu, så vi kan få din feedback hurtigst muligt.

98. Hangouts APIer

Hvis field testen har lært os noget om Hangouts, så er det, at brugerfælleskabet er fyldt til randen med kreative mennesker. Så i kølvandet på sidste uges lancering Google+ API, frigiver vi også et sæt Hangouts APIer, så hvis du er udvikler og gerne vil bygge nye typer apps og spil (og hvad du nu ellers kan finde på), kan du finde flere deltaljer på Google+ platform blog.

+Søgning: Find de personer og indlæg der betyder noget for dig

99. Søgning i Google+

Efter stor efterspørgsel og travlhed blandt vores udviklere bliver Googles søgeekspertise nu implementeret i Google+. Nu skal du bare skrive, hvad du leder efter i Google+ søgefeltet, så får du relevante personer og indlæg og andet populært indhold fra internettet.

Hvis du eksempelvis elsker fotografi, så vil du finde andre entusiastiske fotografer og en masse spændende billeder. Hvis du er interesseret i madlavning, vil du finde andre madentusiaster og mad fra hele verden. Google+ søgninger inkluderer også indlæg, som kun du kan se, så opdateringer fra familien er lige så nemme at finde som de seneste nyheder.

Med mere end 1 millard delte indlæg hver dag, er vi spændte på at se, hvordan søgning kan forbinde folk gennem deres indlæg på Google+.

+Alle

100. Alle kan komme på Google+

I de sidste 12 uger har vi været i field test og lyttet og lært en masse. Vi er langt fra færdige, men med de forbedringer vi har lavet indtil videre, er vi klar til at gå fra field test til beta og lancere vores tilføjelse nr. 100: Åben tilmelding. Nu kan alle besøge google.com/+, deltage i projektet og dele med personer, de holder af.

Over de næste par dage udruller vi alle forbedringerne på globalt plan. I mellemtiden kan status på what’s next in Google+.